Urząd Gminy Deszczno, ul. Lubuska 90, 66-446 Deszczno, tel. 95 728 76 50, e-mail: gmina@deszczno.pl
zadaj pytanie wójtowi

Porozmawiaj z nami za darmo
z Twojego komputera.

głos deszczna
publikacje promocyjne

Gminny Portal Mapowy

gminny portal mapowy
gminny portal mapowy

Gmina Deszczno na szlaku dziejów

Fotorelacje


Archiwum fotogalerii »

nasz kanał TV

BIP

eBOI

elektroniczny samorząd

Znajdź nas na Facebooku

nasz kanał TV

Obsluga techniczna
ALFA TV

2010-08-23 14:45:57

Święto Pieczonego Kurczaka - szczegóły

 

12.00 Msza święta w Kościele w Deszcznie
12.45 Przemarsz korowodu dożynkowego na plac imprezy
13.15 Rozpoczęcie imprezy (przemówienia, ceremoniał dożynkowy)
14.00 Start konkursu grillowania w kategorii KGW i OPEN
14.10 Występ zespołu ludowego DRZEWICZANIE
14.30 Występ zespołu JAGIENKI z Bogdańca
14.50 Golden Girls (Borkheide)
15.10 Teatr Wagabunda
15.30 Grupy Hip Hop – Kotłownia pomysłów i Borkheide
15.45 Ogłoszenie wyników w konkursie grillowania w kat. KGW i OPEN
16.00 Start konkursu grillowania w kategorii SAMORZĄDOWCY I GOŚCIE
16.10 Teatr Wagabunda
16.30 Losowanie Instalacji gazowej (sponsor Auto Gaz System Deszczno)
16.40 Konkurs WSB – rozkładanie grilla na czas
17.00 AZS AWF
17.15 Maryla Bis
17.45 Koncert zespołu Redlin
19.00 Ogłoszenie wyników w konkursie grillowania w kat. SAMORZĄDOWCY I GOŚCIE
19.15 Wręczenie roweru zwycięzcy konkursu w Radio Plus
20.00 Sasha - koncert
21.00 Gwiazda wieczoru - Golec uOrkiestra
22.30 Pokaz ogni sztucznych
22.45 Zakończenie imprezy

REGULAMIN CZWARTYCH
AMATORSKICH MISTRZOSTW POGRANICZA
W GRILLOWANIU DROBIU
Deszczno 2010 rok.


II. Zasady konkursu.
§ 4. Zgłoszenie chętnych osób do wzięcia udziału w Pierwszych Amatorskich Mistrzostwach Pogranicza w Grillowaniu Drobiu przyjmowane są w sekretariacie Urzędu Gminy do dnia 28.08.2010r. lub w dniu imprezy w namiocie organizatora.
§ 5. Konkurs grillowania drobiu będzie rozstrzygany w następujących kategoriach:
? ORGANIZACJE POZARZĄDOWE (Koła Gospodyń Wiejskich itp.),
? SAMORZĄDOWCY (Wójtowie, Burmistrzowie, Prezydenci, pracownicy jednostek samorządowych itd.),
? OPEN – WSZYSCY CHĘTNI KTÓRZY SIĘ ZGŁOSZĄ (wszyscy, którzy wyrażą chęć brania udziału w konkursie poprzedzoną terminowym zgłoszeniem u organizatora zgodnie z treścią §4).
Ocena będzie dotyczyła:
? walorów smakowych przyrządzonej potrawy,
? wartości estetycznej (pomysłowości), zastosowanych dodatków do potrawy,
§ 6. Grupy przyrządzające potrawy z drobiu mogą składać się maksymalnie z trzech osób.
§ 7. Czas przyrządzania potrawy to jedna godzina zegarowa.
§ 8. Głównym składnikiem potrawy jest drób, który zostanie dostarczony przez organizatora konkursu, pozostałe składniki (owoce, warzywa, przyprawy itp.) uczestnicy konkursu zobowiązani są przygotować we własnym zakresie.
§ 9. Organizator konkursu zobowiązany jest do dostarczenia w odpowiedniej ilości węgla drzewnego, podpałki, zapałek, plastikowych talerzyków oraz sztućców.
§ 10. Każda z drużyn (osób) biorąca udział w kategorii: OPEN zobowiązana jest do zaopatrzenia się w grill, przyrządy kuchenne itp.
§ 11. Przystępując do udziału w konkursie uczestnicy wyrażają zgodę na udział w konkursie na zasadach określonych w niniejszym regulaminie.
§ 12. Lista zwycięzców konkursu zawierająca imiona, nazwiska, miejscowości zamieszkania oraz informację o uzyskanym przez nich prawie do nagrody oraz zajętego miejsca odczytana zostanie w trakcie trwającego Święta Pieczonego Kurczaka.
§ 13. Niniejszy regulamin dostępny jest w stronie internetowej Urzędu Gminy w Deszcznie.
III. Powołanie komisji.
§ 14. Powołanie komisji oceniającej sporządzone potrawy należy do właściwości organizatora.
§ 15. Komisja składać się będzie z 4 członków.
§ 16. Każdy z członków komisji będzie mógł przyznać punkt w skali od 1 do 5 dla każdego kryterium podlegającego ocenie dla jednej grupy lub osoby biorącej udział w mistrzostwach w podziale na poszczególne kategorie.
§ 17. Grupy lub osoby, które otrzymają najwyższą liczbę punktów uzyskają kolejne adekwatne miejsce.
§ 18. Nagrody dla najlepszych (uczestników, którzy otrzymają największą ilość punktów) wręczane będą przez organizatora mistrzostw w trakcie imprezy.
§ 19. Skład powołanej komisji ogłoszony zostaje na stronie internetowej Urzędu Gminy w Deszcznie oraz odczytany przez rozpoczęciem Czwartych Amatorskich Mistrzostwach Pogranicza w Grillowaniu Drobiu.


I. Warunki konieczne.
§ 1. Uczestnikiem konkursu może być każda osoba fizyczna.
§ 2. W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy organizatora ani członkowie rodzin pracowników organizatora.
§ 3. Dane osobowe przekazane organizatorowi przez uczestników konkursu będą przez niego powtarzane w celu realizacji konkursu, wyłonienia zwycięzców konkursu.
Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich niepodanie uniemożliwia odbiór nagrody.
Każdy uczestnik konkursu posiada prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich poprawiania lub usunięcia.




Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Nie pokazuj więcej tego powiadomienia